Upotreba balsama

Reuma – Kako ublažiti bolove pomoću kedra?

  • Šta je reuma?
  • Kako Kedrov balsam pomaže u otklanjanju bolova uzrokovanih reumom?
  • Koje sastojke sadrži Kedrov balsam?
  • Zaključak

Šta je reuma?

Reuma ili reumatizam predstavlja pojam koji opisuje niz upalnih i neupalnih, degenerativnih bolesti zglobova i kičme. U narodu je zovu i kostobolja. Zapravo, ovaj pojam se najčešće koristi kako bi se opisao medicinski izraz za ovu bolest, a to je reumatoidni artritis. 

Međutim, reuma pored različitih vrsta artritisa (psorijatički, reumatoidni, spondiloartritis) podrazumijeva i sve vrste artroze različitih zglobova ljudskog tijela (kukovi, koljena, zglobovi šake). 

Razlozi pojave artritisa su još uvijek nepoznati, pretpostavlja se da genetika igra veliku ulogu, a novija istraživanja pokazuju da su faktori koji utiču na pojavu artroze pretjerano opterećenje zglobova, te upalne reumatske bolesti koje nisu liječene na adekvatan način. 

Bolovi povezani sa artrozom obično se javljaju uveče, dok je kod artritisa kakrakteristično da se bol smanjuje tokom dana. 

Ukoliko se ove vrste bolesti ne liječe na vrijeme, mogu dovesti do trajnog oštećenja zglobova.

Kako Kedrov balsam pomaže u ublažavanju bolova uzrokavanih reumom?

Čudotvorni bor Kedar raste u Sibiru, i svaki njegov dio je ljekovit. Tako se od plodova dobija vrhunsko nutritivno ulje, koje ima vitamin E u mnogo većoj količini, nego što to ima recimo maslinovo ulje. Izuzetno je bogato različitim vitaminima i mineralima, a takođe i zdravim mastima. Pored plodova, kao što smo naveli, i ostali dijelovi poput kore, iglica, šišarki koriste se kako bi se dobilo vrhunsko eterično ulje (Cedar wood essential oil). Upravo ovo ulje je glavni sastojak naših balsama, kojima su dodati određeni prirodni sastojci, od kojih je svaki namijenjen ublažavanju bolova koje prouzrokuju različiti tipovi bolesti.

Kada govorimo o reumi, naš Kedrov Hot balsam je odličan preparat napravljen po vrhunskoj recepturi, i sadrži čiste prirodne sastojke koji djeluju tako da vaša bolna mjesta rješavaju boli. Isto tako pospješuje i izlučivanje nagomilane tečnosti u organizmu. Prilikom korištenja našeg balsama, dovoljno je da ga namažete, te blago utrljate u kožu. Na taj način doćiće do zagrijavanja kože, te poboljšane periferne cirkulacije koja olakšava pokretljivost zglobova.

Brzo djelovanje našeg balsama dovešće do brješavanja neprijatne i bolne ukočenosti, te možete nastaviti sa vašim uobičajenim aktivnostima.

Koje sastojke sadrži Kedrov balsam?

Pored pomenutog kedra čija smo ljekovita svojstva već predstavili, hajde da se upoznamo i sa ostalim prirodnim sastojcima koji pospješuju učinak Kedrovog balsama.

Ekstrakt ljute papričice – Bogat vitaminima i mineralima, ovaj ekstrakt poznat je zbog svojih ljekovitih svojstava. Poboljšava cirkulaciju, podiže imunitet, koristi se kod raznih vrsta upala, odlično utiče na zdravlje krvnih žila.

Eterično ulje timijana –  Ova biljka predstavlja višegodišnji visoki polugrm koji može dostići visinu od 30 cm. Karakterišu ga svijeloružičasti i bijeli cvjetovi. Od davnina je korišten kao prirodni preparat koji blagotvorno djeluje, naročito kada su u pitanju reumatske bolesti, te se koristi  i protiv opšte iscrpljenosti organizma. Eterično ulje ove biljke zbog prisustva timola i krvakola odlično je antiseptično sredstvo. 

Eterično ulje eukaliptusa – Listovi drveta eukaliptusa se vijekovima koriste kao prirodno sredstvo koje ublažava bolove. To je zato što ulje eukaliptusa može pružiti isti osjećaj hlađenja kao mentol, a istovremeno pomaže u borbi protiv upale.

Eterično ulje ruzmarina – Poznat kao začin, karakterišu ga mnogobrojna blagotvorna dejstva poput jačanja imuniteta, poboljšanje cirkulacije, liječenje kože i kose.

Eterično ulje cimeta – Poboljšava cirkulaciju, posjeduje protivupalna svojstva, te se koristi protiv bolova. Izuzetno je bogato esencijalnim mineralima kao što su mangan, gvožđe i kalcijum. 

Takođe se koristi i pri ublažavanju tegoba koje uzrokuju dijabetes, glavobolja, koristi se za zacijeljivanje rana, te mnoge druge.

Zaključak

Kedrov HOT balsam je antireumatski preparat biljnog porijekla koji blago zagrijava kožu, olakšava pokretljivost zlobova, a i pospješuje izlučivanje nagomilane tečnosti u dijelovima tijela, te poboljšava i perifernu cirkulaciju. Koristeći njega, izgubićete neprijatni osjećaj hladnih nogu.

Pomaže kod bolova nastalih usljed reume, umora, otoka i povreda, opušta i mišiće i tetive, smanjuje noćne grčeve u mišićima. Preporučuje se osobama svih životnih dobi, a naročito starijim osobama sklonim navedenim problemima.

Uživajte u nesmetanom kretanju tokom dana, i noćima bez bolova koristeći naš Hot balsam.

Potpuno prirodan proizvod, nalazi se u kućnim apotekama mnogih domova.

Naručite vaš, već danas!