INFORMATIVNA PITANJA

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Kako Kedar djeluje na zdravlje čovjeka?

Kedar ima antibakterijska, antiseptička i tonizirajuća svojstva te ima široku namjenu. Prema ocu istorije, Herodotu, stari Egipćani su ga koristili u mumificiranju mrtvih jer su poznavali njegova antiseptička svojstva. Kedar ima antibakterijska, antiseptička, antifungalna svojstva, zbog visokog sadržaja flavonoida. Kedar takođe ima tonična svojstva i doprinosi cirkulaciji i zdravlju respiratornog sistema.

Šta tačno podrazumijevaju prirodni sastojci?

Prirodni sastojci su oni izolovani direktno iz biljke (biljni ekstrakti ili eterična ulja), životinja (na primjer, lanolin) ili izvora minerala (na primjer, morska so). Dobivaju se fizičkim procesima ili mikrobiološkim ili enzimskim procesima koji koriste prirodne mikroorganizme ili enzime. Kedrov Balsam sadrži sastojke izolovane direktno iz biljke.

Da li je prirodna kozmetika sigurna za korišćenje?

Kao i sva ostala kozmetika, prirodna i organska kozmetika podvrgnuta je strogim sigurnosnim procjenama kako bi se mogla staviti na tržište. To znači da je sva legalno stavljena na tržište kozmetika, konvencionalna i prirodna/organska, sigurna za upotrebu. 

Koliko je potrebno da Kedrov Balsam djeluje?

Proizvodi Kedrov Balsam protiv bolova djeluju tako da se apsorbuju u kožu i djeluju na tkiva unutar kože. Različiti proizvodi se apsorbuju i različito djeluju na kožu, ali Kedrov Balsam djeluje lokalno protiv bolova veoma brzo nakon nanošenja, te će trebati između 30 i 40 minuta da počne biti učinkovit.

Da li je Kedrov Balsam siguran za korišćenje u trudnoći?

Kedrov Balsam proizvodi su bez alergena i toksina, te su sigurni sa prirodnim sastojcima. Međutim, predlažemo da potražite savjet ljekara ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi sa sastojcima ili proizvodima u asortimanu Kedrov Balsam. Jednostavno kopirajte sastojke s naše web stranice za proizvod koji vas zanima i porazgovarajte sa svojim ljekarom.

KONTAKT

KONTAKTIRAJTE NAS ZA DODATNA PITANJA