Upotreba balsama

Ublažavanje sportskih povreda

Liječenje sportskih povreda

Kada je u pitanju vrijeme oporavka nakon napornog treninga ili takmičenja, sportisti znaju da je od suštinske važnosti da se odmore kako bi um i tijelo bili u najboljoj mogućoj formi.

Ali ponekad našim mišićima treba malo dodatne pomoći kako bi se vratili u vrhunsku formu, a to možete uraditi uz pomoć Kedrovog Ice balsama.
Ako ste rekreativni ili profesionalni sportista, pročitajte u nastavku kako sve možete upotrijebiti naš balsam i olakšati napetost u mišićima, te spriječiti bolove.

Šta je Kedrov Ice Balsam i kako pomaže sportistima

U medicini je odavno poznat termin “Hladna terapija” koji predstavlja široko korišćen tretman za ublažavanje bolova.

Kedrov Ice Balsam prodire duboko kroz kožu i pomaže u ublažavanju bolova u mišićima i ukočenosti zglobova pogođenog područja.
Balsam se koristi tako što se nanese na lokalizovano područje u kome osjetite tegobu. Na taj način djeluje umirujuće i pruža regenerativne efekte koji će poboljšati vaše opšte stanje.

Pored kedra kao glavnog sastojka u ovaj balsam uključeni su i drugi ljekoviti sastojci koji mogu pomoći u smirivanju bola sa svojstvima hlađenja, a to su, timijan, lavanda, prirodni mentol, te eukaliptus.

Pogledajmo pojedinačno po čemu su poznati ovi moćni plodovi prirode.

Menta – Djeluje umirujuće, hladi i hidrira kožu. Ima protivupalne i analgetske efekte, pa stoga pomaže pri ublažavanju bolova u mišićnom tkivu.

Mentol – Dobijen od ulja različitih mentola, cijenjen je zbog osjećaja hlađenja, koji može pomoći u ublažavanju bolova izazvanih upaljenim mišićima i ukočenim zglobovima.

Timijan – Višegodišnji visoki polugrm koji može dostići visinu od 30 cm. Karakterišu ga svijeloružičasti i bijeli cvjetovi. Od davnina je korišten kao prirodno sredstvo protiv raznih oboljenja, naročito kada su u pitanju reumatske bolesti i se koristi protiv opšte iscrpljenosti organizma. Eterično ulje ove biljke zbog prisustva timola i krvakola odlično je antiseptično sredstvo.

Eukaliptus – Listovi drveta eukaliptusa se vijekovima koriste kao prirodni preparat protiv bolova. To je zato što ulje eukaliptusa može pružiti isti osjećaj hlađenja kao mentol, a istovremeno pomaže u borbi protiv upale.

Kombinacija ovih moćnih sastojaka zajedno sa svim svojstvima kedra, izvrsna su mješavina koja daje najbolje rezultate.

bol u zglobovima - kedar balsam

Prednosti Kedrovog Ice Balsama tokom oporavka mišića i zglobova

#1 Pomaže u smanjenju bolova 

Kada vježbamo ili vršimo neku fizičku aktivnost  to  zahtijeva apsolutnu izdržljivost naših mišića i zglobova. Međutim, u toj aktivnosti pomenuti dijelovi ljudskog tijela pod pritiskom mogu neadekvatno reagovati. Tako na primjer mišići reaguju upalom, a zglobovi otiču zbog povećanog protoka krvi. 

Iako su ovakve pojave uobičajene kod sportista, mogu izazvati poprilične nealogodnosti, te ometati naredne treninge. Dobra vijest je da Ice Balsam rješava ove tegobe, te svaki naredni trening može proći jednostavnije.

#2 Pomaže pri oporavku mišića

Kada sportiste vježbaju, te naročito kada se radi na povećanju mišićne mase, mišići postaju veći i jači kako bi se nosili sa sve većim izazovima. 

Takođe u ovom periodu razvoja mišića je potrebno vrijeme da se oporave, te da se smanje potencijalne povrede. Kao jedno odlično sredstvo koje će pomoći bržem oporavku jeste upotreba balsama utrljavanjem na tretirane mišićne zone.

Kedrov Ice Balsam pomaže u otklanjanju i drugih tegoba

Kedrovo Ice balsama dokazano je sredstvo kada je u pitanju “hladna terapija”, koja je jedan od medicinskih metoda liječenja hlađenjem bolnih dijelova tijela. Kedrov balsam tako hladi i smanjuje cirkulaciju i upalu, te spriječava oticanje mekih tkiva. Takođe, omogućava mišićima da se potpuno opuste.

Stoga, nije namijenjen isključivo sportistima, već svima onima koji imaju slijedeće zdravstvene probleme:

  • Bol i napetost u mišićima
  • Bol u vratu, ramenu, ili u donjem dijelu leđa
  • U procesu oporavka

Napravljen od prirodnih sastojaka, od kojih najblagotvornije dejstvo ima kedar, naš Ice Balsam se našao u upotrebi mnogih profesionalnih sportista kojima je svakodnevno treniranje stil života. 

Olakšajte svakodnevno treniranje uz naš Ice balsam.