relax jastuk

Relax jastuk i zdrav san

Sadržaj:

Zašto je dobar san važan?

Najznačajnije karakteristike Relax jastuka.

Naručite svoj još danas!

Zašto je zdrav san važan?

Čovjek provede u prosjeku 1/3 života u krevetu – dakle, oko 25-30 godina i zato je jako važno da razmišlja o tome gdje i kako spava. Nekada više pažnje obratimo na marku telefona ili televizora, na materijal kaputa, nego mjesta gdje provedemo 1/3 naših života.

Naučnici su dokazali da muškarci kad spavaju, uglavnom sanjaju snove koji se dešavaju van kuće, a žene sanjaju emotivne snove u vezi sa voljenim osobama i kućom… Da li zbog toga, ili je nešto drugo u pitanju?  

Ženama je u prosjeku potreban JEDAN SAT SNA više nego muškarcima, kako bi im se oporavio organizam – manjak tog jednog sata, dokazano je, upravo može biti uzrok pojave depresije kod žena. Uz to, osobe koje manje spavaju imaju veći apetit i brže se debljaju.

I dvije zanimljivosti da podijelimo – jeste li znali da je čovjek jedini sisar koji odgađa spavanje, a da san i hrkanje ne idu zajedno – ko hrče ne sanja i ko sanja ne hrče.

Najznačajnije karakteristike Relax jastuka

Nekvalitetni jastuci su najčešći razlog zašto loše spavamo. 

Naš RELAX JASTUK je dizajniran od strane njemačkih ljekara, a oni tvrde da je ovo najidealniji jastuk za zdravo spavanje. Pogodan je za srčane bolesnike, astmatičare i trudnice, kao i za sve ostale zdrave ljude koji žele kada legnu da spavaju, i da se naspavaju. 

Pogledajmo koje su njegove najznačajnije karakteristike:

Antibakterijski 

Najvažnija karakteristika ovog jastuka jeste da je on antibakterijski jastuk – pere se na 90-100C,

što omogućava da otklonite sve viruse i bakterije iz njega. 

Vjerujemo da ste čuli za grinje? Grinja je parazit koji se hrani otpacima naše kože. Najviše peruti ima u jastuku, pa i grinja najviše ima u njemu, ali ih ima i u ostalim dijelovima posteljine. U jednom jastuku koji se koristi dvije godine ima oko 3.000.000 grinja.

Ovaj parazit nije opasan za ljude, ne ujedaju, ne ubadaju, one su tu jednostavno zbog velike količine hrane. Za vrijeme svog života naprave 10 puta više izmeta od svoje tjelesne težine. Izmet je toksičan, otrovan za ljude. Izaziva alergijske bolesti, nadražaj sluzokože nosa i usta, hroničnu začepljenost nosa i u najgorim slučajevima astmu i bronhitis.

Djeca i starije osobe su najpodložnija ovom toksičnom dejstvu izmeta od grinja. Djeca nemaju

razvijen imunološki sistem, on se razvija odrastanjem, a starijim osobama je imunološki sistem oslabljen i zato su najpodložniji ovom dejstvu.

Grinjski izmet možete vidjeti ako skinete navlaku sa jastuka. Primjetićete na njemu žute ili braon fleke koje su grinjski izmet pomiješan sa našim izlučevinama. I ovaj jastuk će nakon jedno šest mjeseci neprekidnog korišćenja, takođe, imati braon fleke po sebi. 

Pa, zašto onda mi kažemo da je antibakterijski? Zato što se ovaj jastuk održava na malo drugačiji način. Otkuvava se u mašini za veš na 90 ° C, a ne na 30C ili 40C stepeni kao ostali.

Zašto ga otkuvavamo? Nije moguće ubiti mikroorganizme i bakterije na malim temperaturama, a što je mnogo važnije nije moguće riješiti se izmeta od grinja bez iskuvavanja. To je, uostalom i razlog zašto otkuvavamo bijeli veš.

Relax jastuk i zdrav san

Savršene dimenzije

Dimenzije ovog jastuka su 80x40cm. Nauka tvrdi da je ovo idealna dimenzija za jastuk kada se on koristi za spavanje. Treba da bude dovoljno širok, jer čovjek ne spava samo na leđima, već spava i na lijevom i na desnom boku, te koristi cijelu površinu kreveta, a jastuk ima zadatak da bez obzira u kom položaju spavate obezbjedi idealan položaj glave i vrata u odnosu na ostali dio tijela. To je osnovni razlog zbog koga i koristimo jastuk. 

Po preporuci ljekara 40cm, je najoptimalnija dimenzija koja je dovoljna za glavu i vrat, baš kakav je naš Relax jastuk.

Anatomski jastuk

Treća važna osobina ovog jastuka je ta da je ovo anatomski jastuk. Šta to znači? Bukvalno

ovaj jastuk možete stiskati kolikom god silom hoćete, koliko god vremena hoćete, možete ga

savijati, uvrtati, ali čim popustite pritisak on će odmah zauzeti svoj prvobitni položaj. 

Šta se dešava ako koristite jastuk koji nije anatomski? On će za nekih 20-30 min izgubiti svoj oblik, a ukoliko ležite na leđima, glava će vam pasti nazad. Ukoliko ležite na boku, desiće se slična stvar. Bez obzira u kom ste položaju, krivi vam se vratni dio kičme. To nije dobro zbog vratnih pršljenova i moguće spondiloze, kao i zbog mišića vrata, koji su cijelu noć opterećeni. Upravo kroz tih sedam vratnih pršljenova prolaze svi živci koji iz mozga idu u sve ostale dijelove tijela, i upravljaju čitavim organizmom.

Međutim, to nije glavni problem. Glavni problem predstavlja krivljenje krvnih žila koje se zovu arterije vertebralis i karotidne arterije, a koje imaju zadatak da snabdijevaju mozak sa krvlju i kiseonikom. Kiseonik je glavna hrana za mozak. Kada iskrivite vrat, krivite i ove krvne žile, smanjujete dotok krvi, odnosno, kiseonika u mozak.

Mozak vam to ne može dozvoliti, te će vas on uvijek probuditi, bez obzira koliko ste duboko zaspali, i tražiće od vas da ispravite vrat, kako bi on opet dobio dovoljne količine krvi i kiseonika. To je refleksna radnja koja vam se, manje više, događa svaku noć. Probudite se, u ko zna koje doba noći, pa, ni ne otvarate oči, već sabijate jastuk, mijesite ga, stavite ruku ispod ili iznad, savijate ga duplo, a neko koristi i po dva jastuka. U svakom slučaju svako od vas relativno brzo obezbjedi idealan položaj vrata i zaspe ponovo, to i nije problem. Problem je, međutim, što jastuk nije anatomski, on će za 20-30 minuta opet izgubiti svoj oblik, mozak će vas opet probuditi i tako do ujutro. 

Zaključak

Ako se ujutru budite umorni, niste naspavani, čini vam se da je sat prerano zvonio i da bi vam baš jedno 2-3 sata sna još dobro došlo, razmislite o promjeni jastuka.

Zašto se budimo bez energije za naredni dan, zašto imamo podočnjake ili nas boli glava? U 95% slučajeva za ovakve stvari kriv je jastuk.

Koristeći anatomski Relax jastuk, svi ovi problem će vam biti ružna prošlost, on vam, za razliku od ostalih, omogućava da spavate i naspavate se.

Imajući ovakav jastuk znači, ne riješavate samo problem sa bolovima u vratu i

nenaspavanošću, već suzbijate i problem astme i alergija.

Naručite svoj već danas!